Personlig økonomi apper - financer.com

27 personlig økonomi apper du skulle ønske du visste om før

  • 4. juli 2024
  • 16 min lesning
  • Read Icon 24147 lest

Det kan være vanskelig å ha et godt overblikk over privat økonomien. Hvor mange penger har du? Hva bruker du dem på? Hvor mye gjeld har du? Vi har alle forskjellige utgifter, men ikke alle vet hvor mye man bruker i forskjellige kategorier.

Med et godt overblikk, realistisk budsjett og en god plan for hvordan pengene dine skal disponeres kan du få en bedre økonomi. De fleste banker har sin egen app du kan laste ned. De kan hjelpe deg å holde orden på pengene dine.

Financer.com har undersøkt forskjellige apper på markedet og valgt ut noen av de beste. De er samlet ut fra hvilken kategori de går under. Nedenfor kan du lese om appene og finne dem som passer best til deg.

Beste apper for enkelt overblikk over privat økonomien:

1. Lunar

Med Lunar kan du få stålkontroll på økonomien. Du får tilgang på en smart bank app, og det følger med et gratis Mastercard. I appen kan du holde orden på alle utgifter og inntekter, samt sette gode sparemål hvor du blir motivert til å spare løpende. Du kan også sette opp personlige budsjett, som gjør det enkelt for deg, og du kan veksle valutaer uten kostnader direkte i appen.

Hvis du trenger en enkel måte å holde overblikk, så du vet hvad du bruker penger på, og hvor mye som kommer inn, kan du med fordel lese mer om Lunar ved å klikke nedenfor:

2. Revolut

Revolut er et smart fin-tech selskap, som hjelper deg å holde orden på økonomien. Det fungerer litt på samme måte som Lunar, hvor du får en smart bank app med et komplett overblikk, samt tilhørende Mastercard.

Her kan du opprette gratis konto, og det er betalte versjoner også. Utover at du får et godt overblikk, kan du f.eks enkelt veksle mellom valutaer direkte i appen, uten gebyrer, og det medfølger reiseforsikring. Dette er et perfekt kort hvis du reiser en del. Hos Revolut får du også forsikret pengene dine helt opptil 100.000EUR.

3. SPIIR

Spiir passer perfekt til den yngre delen av befolkningen som vil ha overblikk over økonomien sin, og trenger litt motivasjon til å holde budsjettet. Appen er simpel å bruke, du får et godt overblikk og den gjør komplekse temaer lett å forstå.

Den krever minimal innsatts og mange forbrukere mener den motiverer dem til å overholde budsjettet. Hvis du trenger et bedre overblikk over din personlige økonomi kan Spiir være en simpel løsning for deg.

Beste apper for enkel betaling:

4. Vipps

Denne har blitt veldig populær de siste årene med god grunn. Appen startet egentlig som en enkel måte å overføre penger til venner. Du kobler opp bankkortet ditt med appen, og du legger til kontaktlistene dine. Deretter kan du enkelt overføre penger til venner ved å skrive inn telefonnummeret deres. Senere har appen også utvidet seg til å kunne brukes hos noen bedrifter og betale regninger, og legge inn faste betalinger.

5. PayPal

Dette er en app som har vært på markedet i mange år. Det er en enkel måte å betale og handle på nett. Du lager en bruker og kobler opp et betalingskort. Etter det kan du ganske enkelt handle på nett hos de fleste. Inne på appen kan du også sende/motta betalinger til/fra andre.

Beste apper for å betale ned gjeld og lage budsjett:

6. You need a budget (YNAB)

YNAB er et fullstendig budsjettprogram som hjelper deg å holde oversikt over inntekter og utgifter, og å planlegge hva pengene dine skal gå til i løpet av den neste måneden eller året.

Appens spesialområde er å hjelpe forbrukeren med å ta kontroll over sin personlige økonomi og betale ned gjeld.

YNAB vil hjelpe deg med å sette opp et godt budsjett, og gi deg tips og råd til hvordan du faktisk kan overholde budsjettet. Appen kan være et veldig godt alternativ for å få orden på økonomien.

Den mest valgte appen som har et smart budsjett-verktøy er Lunar. Hos Lunar kan du enkelt holde orden på økonomien, og lage budsjett direkte i appen.

7. Daily Cost

Har kan du enkelt se hvor mye du har tjent og hvor mye du har brukt i forskjellige kategorier. Du velger selv hvilken periode du vil legge inn inntekter og utgifter. Her ligger de kjente kategoriene som mat, drikke, underholdning osv. Hver gang du bruker eller tjener penger kan du enkelt legge det inn i appen for å holde oversikt.

Trenger du flere tips til å sette opp budsjett? Finn en komplett guide til budsjett.

Beste app til å holde orden på utgifter:

8. Wally

Hvis du liker å være organisert og ha et godt overblikk over utgiftene dine kan Wally være noe for deg. Istedenfor at du manuelt skal skrive ned utgiftene dine hver uke eller måned, kan du ganske enkelt ta et bilde av kvitteringene dine.

På denne måten kan du enkelt holde orden på utgiftene dine gjennom appen. Mindre manuell skriving kan gjøre det enklere for deg å være konsekvent. Hvis du tidligere har brukt apper hvor du skulle skrive for mye kan dette være løsningen for deg.

Beste apper for sparing:

9. Lunar

Lunar er en av de mest valgte bank appene når det kommer til personlig økonomi, budsjett og sparing. Her kan du enkelt sette gode sparemål, hvor du blir motivert til å spare løpende. Det er gartis og enkelt og komme igang, og du får et komplett overblikk i appen, og det føler med et Gratis PrePaid Mastercard.

10. Acorns

Det kan være vanskelig å spare penger, og noen ganger hadde det vært fint hvis noen gjorde det for deg. Acorns er en app som hjelper deg med akkurat det. Hver gang du bruker det kortet du har registrert på appen vil Acorns runde opp prisen for deg.

Differansen vil automatisk bli investert i et «Exchange Traded Fund (ETF)» som du selv har valgt. På den måten kan du få alle småpengene til å jobbe for deg uten at du merker det.

På slutten av året kan du har spart opp en merkbar sum uten at du var klar over det. Hvis du vil investere småpengene dine og spare penger kan dette være en god løsning for deg.

11. DNB Spare

Appen kommer med et godt design som gir en god oversikt. Her kan du sette opp dine egne sparemål, uansett om det er til ny leilighet, bil eller annet. DNB Spare gir deg en rask og god oversikt over fond, aksjer, IPS og sparekontoer.

Beste apper for å sammenligne priser:

12. Prisjakt

Dette er en sammenligningstjeneste som hjelper deg å finne de billigste produktene. Akkurat som at Financer.com hjelper deg å finne de billigste lånene, kan Prisjakt hjelpe deg å finne de billigste produktene på markedet. Du kan enkelt skrive inn hva du leter etter, og Prisjakt søker gjennom markedet for de billigste prisene.

Sammenlign gratis hos Financer.com

Financer.com har samlet de beste selskapene og bankene på markedet. Du kan enkelt sammenligne finansielle tjenester og produkter, som kredittkort, investering, lån, og mye mer.

Når du sammenligner kan du enkelt se hvilket selskap som passer best til deg, så du kan være sikker på å finne de beste produktene og tilbudene.

Beste app for å betale regninger:

13. Prism

Prism viser deg alle regningene og kontoene dine på en og samme app for å gi deg et komplett bilde av økonomien din. Legg inn alle regningene dine, så sender Prism en varsel hver gang det er tid for å betale.

På denne måten slipper du å betale regninger for sent. Du kan også innstille appen til å betale regninger for deg den dagen du vil ha dem betalt. Appen gjør det enkelt for deg å betale og holde orden på regninger.

Beste apper for kvitteringer og fakturaer:

14. Evernote & Evernote Scannable

Det kan være vanskelig å holde orden på alle kvitteringer og fakturaer. Noen ganger går det litt fort i svingene, og da kan det være til god hjelp å kunne scanne kvitteringene og lagre dem enkelt i en app. Med Evernote Scannable kan du enkelt scanne kvitteringene, og med Evernote kan du lage mapper og lagre kviteringene dine for å holde orden. Sammen er de til god hjelp.

Beste investerings apper:

15. Nordnet

Hos Nordnet kan du enkelt investere og selge gjennom appen deres. Her kan du handle aksjer når som helst, og hva som helst. Du får tilgang på alle kontoene dine, og tilgang på de største markedene i verden.

Du kan enkelt følge med på utviklingen til portføljden din, og andre verdipapirer. Kort sagt: du får et komplett overblikk over aksjemarkedet, din egen potfølje, og du kan enkelt både selge og kjøpe i appen. Du har med andre ord alt på et sted.

16. eToro

Hos eToro kan du opprette en gratis demo-konto med 100.000usd, så du kan øve deg på å investere før du bruker egne penger. Hvis du bare vil komme igang med en gang, kan du opprette en gratis konto, overføre penger, og investere i det du vil. Du får et komplett overblikk i appen, og tilgang på alt fra aksjer, kryptovaluta og andre valutaer, CFD’er og andre typer verdipapir.

Det er heller ingen kostnader for å bruke plattformen, eller gebyrer for kjøp og salg. Du kan styre alt fra appen, og du har også en funksjon som heter «CopyTrading» – det betyr at du kan kopiere investeringene til andre suksessfulle investorer.

Disclaimer: 51% av detaljhandel investor-kontoer taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

17. Mintos

Mintos er en P2P-investeringsplattform som blir anbefalt både til nybegynnere og erfarne investorer. Hvis du ikke vet så mye om P2P-investering, kan du lese mer her. Mintos har en gjennomsnittlig avksatning på 12,77%.

Helt kort fungerer det sånn at de pengene du investerer blir lagt i en stor pulje med andre investorer. De pengene blir da lånt ut til privat personer eller virksomheter. På den måten blir investeringen din spredd ut på mange lån for å spre risikoen. Låntakeren tilbakebetaler lånet, og rentene på lånet, og du tjener da på rentene.

Med Mintos sin app får du et komplett overblikk, og kan enkelt styre alt fra appen.

18. Kron

Kron er en kjent investeringsplattform i Norden. Her kan du få en personlig tilpasset investeringsstrategi, og investere i de kategoriene/branchene du vil. Hos Kron investerer du ikke aktivt selv, men du får persnlig hjelp til å investere i fond. Kron har en gjennomsnittlig avkastning på over 7% på fondene sine.

I appen får du tilgang på alt du trenger, og kan enkelt styre alt fra appen. Du får et komplett overblikk, så du hele tiden kan holde øye med utviklingen og styre investeringen din.

19. Binance

Binance er verdens ledende kryptovaluta plattform. Her kan du handle og »trade» kryptovaluta, NFT’er og P2P.

Binance gjør det lette for deg å komme igang med kryptovaluta hvis du er nybegynner, og er også den ideelle plattform hvis du er en mer erfaren investor. De tilbyr også opplæring om hvordan du bruker Binance, og du kan lære mye mer om kryptovaluta.

20. Celsius

Celsius er en platform hvor du kan kjøpe, holde, låne, låne ut, og tjene passivt på kryptovalutaene dine. De har over 1 million brukere verden over.

Celsius gjør det lett for deg å komme igang med kryptovaluta, og de gir deg muligheten til å tjene ekstra BTC når du oppretter en konto hos dem. I tillegg til det kan du tjene passivt på platformen deres, og du får utbetalt utbytte hver uke. Du kan lese mer om Celsius her:

Beste app for delte utgifter:

21. Spendee

Mange personlig økonomi apper passer best til individuelt bruk. Med Spendee kan du opprette felles kontoer med venner og familie så dere kan holde orden på felles utgifter.

Importer transaksjonene dine og la appen kategorisere dem for deg så du får et overblikk over utgiftene dine. Du kan også lage budsjett for hver kategori så du ikke bruker for mye noen steder.

Den holder orden på regningene dine så du husker å betale dem til tiden og ikke får betalingsanmerkninger. Hvis du skal på ferie kan du lage en egen kategori til dette for å få et overblikk over utgiftene, og følge budsjettet du selv har valgt for kategorien.

Appen kan være veldig god hvis du deler økonomi med noen.

Best app for å holde orden på abonnement:

22. Clarity Money

Det er stadig flere virksomheter som benytter seg av en abonnements løsning. Det kan være vanskelig å holde orden på alle abonnementene man har, og noen ganger kommer man til å betale for ting man ikke egentlig bruker.

Clarity Money holden orden på abonnementene dine og hjelper deg med å kansellere tjenester du ikke benytter deg av. Appen analyserer også forbruket ditt og gir deg anbefalinger for å forbedre din personlige økonomi.

Den hjelper deg også å spare penger, og du kan opprette flere spare kontoer med forskjellige målsetninger. Hvis du vil ha oversikt over alle abonnementene dine og sørge for at du ikke betaler for tjenester du ikke bruker kan Clarity Money være løsningen.

Beste apper for dagligvarer/handling:

23. Æ – Rema 1000

Dette er en smart app som kan hjelpe deg å spare penger på dagligvarer. Du skal ganske enkelt koble bankkortet ditt opp med appen, og du kan få 10% rabatt på de 10 varene du kjøper oftest i Rema 1000. Utover det får du også 10% rabatt på frukt og grønt, og andre utvalgte tilbud. Du får også en oversikt inne i appen over hvor mye du har spart i løpet av året eller månedene.

24. Meny

Med denne appen kan du velge varene virtuelt og butikker vil finne produktene for deg. Deretter kan du velge mellom selv å hente dem, eller å få dem levert hjem. Du kan også aktivere kuponger som kan gi deg 20% rabatt på utvalgte produkter. Appen kommer også med gode oppskrifter.

25. Kiwi

Her kan du starte med å koble bankkortet ditt opp med Trumf. Når du har gjort det vil du enkelt kunne lage handlelister inne på appen, og fordi du har koblet opp kortet ditt vil du enkelt finne de varene du handlet sist. Her finner du også en del matoppskrifter.

26. Coop Medlem

Coop appen gir deg hele tiden forskjellige kuponger du kan aktivere og få tilbud når du handler. Den inneholder også en kundeavis og forskjellige medlemskupp.

27. Mattilbud

Dette er en app som samler tilbudene fra de forskjellige dagligvarebutikkene på et sted så du enkelt kan gjøre noen gode kupp.

Se relaterte innlegg:

Var denne artikkelen hjelpsom?

Bli den første som skrive en anmeldelse

Forfatter Lasse Linnes

Jeg er Country Manager for Financer.com Norge. Jeg er veldig engasjert i alt innenfor personlig økonomi & investeringer. Jeg skriver om disse temaene, og hjelper deg med å forbedre din personlige økonomi.

Del på
Read Icon 24147 lest

Utforsk våre temaer